Ijstaart met karamelsaus

Wie houd er nou niet van een lekker ijsje? Wat is er nog lekkerder dan een zelfgemaakt ijsje, In dit recept gaan we zelf een lekkere koude en zoete ijstaart maken met wat lekkere sausje er doorheen gemixt. De chocolade en karamelsaus zorgen voor een lekker zoete bite. Als je het recept nog meer wilt opmixen probeer dan eens de sausjes door de ijs mix te mixen met een mixer. Ook is het erg lekker om de sausjes er niet doorheen te doen en er later tijdens het serveren op te doen voor een lekker stukje room ijs zonder iets erin!
Het maken van een ijstaart met karamelsaus is niet perse het moeilijkste wat er is. Toch zijn er heel wat dingen om rekening mee te houden. Let er bijvoorbeeld goed op dat je niet te veel slagroom of melk in de ijs mix doet, Dit kan er voor zorgen dat het de ijs taart heel luchtig en licht word. Dat is natuurlijk niet wat we willen. Ook moet je goed opletten met het smelten van de chocolade dat deze niet aanbrand, het zelfde geld voor het maken van de karamelsaus ook moet je hierbij opletten dat de saus niet te dik of te waterig word.

Bereidingstijd: 12 uur

Ingrediënten

ijs bolletjes met karamelsaus

Bereidingswijze:

  1. Als eerst smelt u de boter in de pan, dit is nodig om het Karamel een extra volume te geven. Vervolgens doet u de suiker erbij. Blijf roeren tot het suiker volledig is opgenomen in de boter.

  2. Als de suiker volledig is opgenomen dan kunt u het slagroom toevoegen. Roer dan goed door voor een egale massa.

  3. Laat het Karamel nu goed doorkoken voor ongeveer 4 à 5 minuten en voeg dan de vanille extract toe. Giet als laatste de karamel in een glazen pot. Hou er rekening mee dat het karamel tijdens het afkoelen dikker kan worden. Hiervoor hoef je alleen goed te roeren.

  4. Pak een rechthoekige cakevorm, leg hier plasticfolie in en laat deze over de zijkant hangen.

  5. Voeg de gecondenseerde melk met de slagroom en de vanille extract in een kom, Roer dit door tot het een dikke laag word.

  6. Giet een laagje van de mix in de cakevorm, doe hier een laagje chocolade en karamelsaus over, doe dit steeds opnieuw tot hij vol zit. leg het plastic over de cakevorm en zet deze een nacht in de vriezer.

  7. Als u de ijstaart wilt gaan eten kunt u de rest van de karamelsaus weer opwarmen en deze er lekker overheen gieten!


Meer recepten

karamel saus
Karamelsaus
Meer Informatie
gezouten karamel
Gezouten karamel
Meer Informatie
Bolletjes ijs met karamelsaus
Ijstaart
Meer Informatie
Frappuccino met karamelsaus
Frappucino
Meer Informatie

Social Media