Gezouten Karamel

Gezouten karamel is een heerlijke lekkernij die vaak gegeten word over of bij bijvoorbeeld een stuk taart, ijs, en nog veel meer. Dit is ook de reden waarom het zo populair is en de kans is zeer klein dat je dit nog nooit gegeten hebt, Karamel komt overal voor in verschillende soorten, Bij dit recept hebben wij gekozen voor gezouten karamel, Der is namelijk niks lekkerder dan een heerlijke saus van karamel die zo lekker weg smelt op je tong en waarbij ook nog is wat zout vrijkomt! Haal alles in huis en kook lekker met ons mee!
Bij karamel maken kan er niet zo heel veel fout gaan, dat is ook de reden waarom het heel makkelijk is en er weinig tips over zijn. Toch zijn er wel een paardingen waar je rekening mee moet houden namelijk: Kook het niet te lang, Kook het niet te heet er pas op met de ingrediënten, Je kan namelijk snel de saus "Verpesten" door iets teveel of iets te weinig te doen. Bij twijfel zou ik weinig doen en veel proeven zo zorgen we ervoor dat de saus perfect word!

Bereidingstijd: 30 Minuten

Ingrediënten

Gezouten karamelsaus

Bereidingswijze:

  1. Doe de suiker in een steelpan en bedek met het water, verhit op een laag vuur. Verhit de pan tot het begint te pruttelen en langzaam van kleur verandert.

  2. De karamelsaus moet een mooie bruine/oranje kleur krijgen. Duurt het lang of word de saus niet bruin? Probeer dan eens het vuur wat hoger te zetten. Let wel op dat het niet ineens super snel gaat en hij verbrand, Als dit gebeurd moet je opnieuw beginnen.

  3. wanneer de saus bruin is voeg je de boter bij, blijf langzaam roeren tot 1-2 minuten Voeg langzaam de slagroom toe. Blijf maximaal minder dan een minuut roeren tot het er lekker door heen zit. Het vuur mag uit.

  4. Voeg nu de zout toe zodat dit er lekker doorheen zit. Laat de saus afkoelen.


Meer recepten

karamel saus
Karamelsaus
Meer Informatie
gezouten karamel
Gezouten karamel
Meer Informatie
Bolletjes ijs met karamelsaus
Ijstaart
Meer Informatie
Frappuccino met karamelsaus
Frappucino
Meer Informatie

Social Media