Karamel frappuccino

Iedereen heeft wel is een keer een frappucino op, of dit nou bij een restaurant was of bij een starbucks was. Iedereen is er dol op en wat als ik je zou vertellen dat het heel simpel is om dit lekkere drankje met karamel saus thuis te maken. Deze frappucino maken we met warme karamelsaus, deze gaat door het drankje heen en kan geserveerd worden met een lekker laagje saus erover heen. Ook is dit een recept voor 2 grote glazen frappucino, Je zou dus ook afhankelijk van de grote van de glazen kunnen kiezen voor 4 kleine glazen.
Dat deze frappuccino makkelijk te maken is kan je zien aan de tijd en de bereidingswijze, je kunt ook kiezen dit recept te volgen zonder de karamel saus dat schilt 20 minuten. In dit recept kan er toch wel veel fout gaan. Let daarom goed op de hoeveel heden je van er precies in gooit we willen namelijk niet dat hij te slap word of niet lekker word. Wij raden aan alles precies af te wegen/lezen en let goed op de karamelsaus. Mocht je dit drankje voor iemand anders maken is het leuk om dit in een groot glas te doen met een rietje en wat versiering

Bereidingstijd: 5-25 minuten met de karamelsaus

Ingrediënten

Frappuccino met karamelsaus

Bereidingswijze:

  1. Als eerst smelt u de boter in de pan, dit is nodig om het Karamel een extra volume te geven. Vervolgens doet u de suiker erbij. Blijf roeren tot het suiker volledig is opgenomen in de boter.

  2. Als de suiker volledig is opgenomen dan kunt u het slagroom toevoegen. Roer dan goed door voor een egale massa.

  3. Laat het Karamel nu goed doorkoken voor ongeveer 4 à 5 minuten en voeg dan de vanille extract toe. Giet als laatste de karamel in een glazen pot. Hou er rekening mee dat het karamel tijdens het afkoelen dikker kan worden. Hiervoor hoef je alleen goed te roeren.

  4. Zet een kopje espresso, zet deze vervolgens even in de koelkast tot die wat kouder is. Klop dan de slagroom tot het een stijf word, Maar daarna een spuitzak of mocht je deze al hebben doe het er dan in.

  5. Haal de espresso uit de koelkast en mix deze daarna met de ijsblokjes, suiker, melk, en de karamelsaus. Mix deze.

  6. Giet dan de ijskoffie in een glas naar keuze, Doe hier nog een beetje slagroom en wat karamelsaus over.


Meer recepten

karamel saus
Karamelsaus
Meer Informatie
gezouten karamel
Gezouten karamel
Meer Informatie
Bolletjes ijs met karamelsaus
Ijstaart
Meer Informatie
Frappuccino met karamelsaus
Frappucino
Meer Informatie

Social Media