Karamel is eigenlijk gewoon suiker dat wordt verhit. Het wordt pas gesmolten bij 170 graden.
Echte karamelsaus is een zaak met drie ingrediënten . Het is niets meer dan suiker, water en
room. natuurlijk zout en vanille horen er ook bij , maar het lijkt nauwelijks eerlijk voor
de smaakmakers. Voor een zoete en eenvoudige smaak, kook de suikerstroop tot het een bleke,
honingkleurige tint is. Als je de voorkeur geeft aan een donkerdere caramel met een lichtjes
bittere rand, richt je op een foxy-amberkleur. In beide gevallen bent u slechts 20 minuten
verwijderd van de dikke en kleverige karamelsaus of uw dromen.
Bij karamel maken kan er niet zo heel veel fout gaan, dat is ook de reden waarom het heel
makkelijk is en er weinig tips over zijn. Toch zijn er wel een paar dingen waar je rekening
mee moet houden namelijk: Kook het niet te lang, Kook het niet te heet er pas op met de
ingrediënten, Je kan namelijk snel de saus "Verpesten" door iets teveel of iets te weinig te
doen. Bij twijfel zou ik weinig doen en veel proeven zo zorgen we ervoor dat de saus perfect
word!