Karamelsaus

Karamelsaus, iedereen houdt er wel van. Een heerlijke stroperige zoete saus dat zo weg smelt op je tong. De karamelsaus vind je terug in verschillende producten zoals: ijsjes, vla, zuivelproducten, koekjes en nog veel meer. Maar ook is deze heel gemakkelijk zelf te maken als je onze stappen volgt! Ben je het type dat houd van een wat stevigere en dikkere karamelsaus? Gebruik dan eens minder slagroom! De karamelsaus is ook heerlijk als je der een beetje vanille in doet, Let er wel op dat de saus tijdens het afkoelen dikker gaat worden dus denk niet ik doe er extra bij want zo word hij minder lekker.
Karamelsaus kan je op veel manieren maken, voor de gemakkelijkheid gaan we voor een wat makkelijkere manier zodat u het ook thuis heel makkelijk na kan maken met slagroom en basterdsuiker. Pas wel op dat Karamel saus ook snel verbrandt als dit gebeurd kan je het beste opnieuw beginnen, Er zijn manieren om dit toch te herstellen alleen het zal nooit meer zo lekker worden als perfect gekookte karamelsaus, Ook is het daarom goed om de ingrediënten zo goed mogelijk op te volgen iets te veel of iets te weinig kan al snel zorgen voor een minder lekkere saus, Kook je ook mee?

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

karamelsaus

Bereidingswijze:

  1. Als eerst smelt u de boter in de pan, dit is nodig om het Karamel een extra volume te geven. Vervolgens doet u de suiker erbij. Blijf roeren tot het suiker volledig is opgenomen in de boter.

  2. Als de suiker volledig is opgenomen dan kunt u het slagroom toevoegen. Roer dan goed door voor een egale massa.

  3. Laat het Karamel nu goed doorkoken voor ongeveer 4 à 5 minuten en voeg dan de vanille extract toe. Giet als laatste de karamel in een glazen pot. Hou er rekening mee dat het karamel tijdens het afkoelen dikker kan worden. Hiervoor hoef je alleen goed te roeren.

  4. Je kunt de saus op donkere koele plekken bewaren maar er kan in de tussen tijd wel een kristalvormige laag boven op het karamel vormen. Dit is niet erg, je kunt de karamel dan even verwarmen in de pan zo wordt het karamel ook wat dunner.Meer recepten

karamel saus
Karamelsaus
Meer Informatie
gezouten karamel
Gezouten karamel
Meer Informatie
Bolletjes ijs met karamelsaus
Ijstaart
Meer Informatie
Frappuccino met karamelsaus
Frappucino
Meer Informatie

Social Media