recept 2

Ingredienten

  • • 1 kop boter (2 sticks)
  • • 4 kopjes suiker
  • • 2 kopjes lichte glucosestroop
  • • 24 verdampende melk (2 blikjes)
  • • 1 theelepel vanille

Stappen


stap 1:

Voeg 2 stokjes boter, suiker en karo siroop toe aan een grote pan met zware bodem op middelhoog vuur. Roer op middelhoog vuur tot het mengsel begint te koken, ongeveer 5-10 minuten.


stap 2:

Voeg geleidelijk de opgedampte melk toe, één kan per keer, duurt ongeveer 12-15 minuten langzaam toe te voegen, onder voortdurend roeren. Je wilt ervoor zorgen dat het mengsel constant blijft koken, anders kunnen je karamels schiften.


stap 3:

Roer het mengsel constant, schraap de zijkanten af en toe totdat het een stevig bolletje bereikt (ongeveer 238 graden F op een suikerthermometer). Het vergt geduld en tijd, maar het is echt de moeite waard! Laat een lepel warme karamelsaus in een kop ijswater vallen en vorm het met je vingers in een bal als het klaar is, voelt het behoorlijk stevig en buigzaam aan, maar blijft het toch enigszins kleverig.)


stap 4:

Zodra je 238 graden F / of de stevige balstadium bereikt, haal je van het vuur. Roer van vanille.


stap 5:

Giet karamels in een beboterde jelly roll-pan. Koel tot afgekoeld en verhard. (Het beste als u ze een nacht of meerdere uren in de koelkast bewaart, ze zijn gemakkelijk te snijden en in te pakken).


stap 6:

De karamel zal na het zetten in de koelkast hard lijken, maar ze moeten zacht zijn bij kamertemperatuur. Snijd de karamel in kleine stukjes en wikkel hem desgewenst als een tootsie-rol in vetvrij papier.


stap 7:

Probeer deze gedoopt in chocolade of krakeling staven.

Advertenties

Adverteerders