Fudge

fudgeTips voor het maken van fudge

Boter wordt toegevoegd in de laatste fase om de smaak en gladheid toe te voegen en grote kristalvorming te remmen. Gebruik ongezouten boter zodat je een kleinere hoeveelheid zout al eerder kan toevoegen aan de suiker. Zout stabiliseert en het gaat schuimvorming tegen.

Korreligheid is het meest voorkomende probleem dat zich voordoet bij het maken van traditionele fudge. Bij het maken van fudge worden ongelijke kristallen suiker opgelost en verwarmd, vervolgens herkristalliseerd de suiker. Het doel is om ervoor te zorgen dat de kristallen die zich vormen zeer klein zijn. Kleinere suikerkristallen resulteren in een gladder en

romiger consistentie in het eindproduct. Let op je moet

Zo weinig mogelijk roeren vanaf het moment dat de suiker volledig is opgelost door koken. Roeren van het suiker mengsel, met name tijdens het afkoelen, kan suikerkristallen laten groeien. Probeer het koelproces niet te versnellen; een plotselinge temperatuurschommeling kan ook leiden tot grotere kristalvorming.